比思論壇

標題: 泰國芭堤雅..beach road 水上電單車被屈,大家要小心.. [打印本頁]

作者: admin    時間: 2011-5-25 01:17
標題: 泰國芭堤雅..beach road 水上電單車被屈,大家要小心..
唔知大家有冇試過??

話說我同3個朋友自由行去完bangkok..就黎左pattaya3日兩夜。
本身諗住可以開開心心玩返餐!!!
點知第一日就被人屈   。
我地一行4個人..行左一陣就搵左間野租左個位坐, 因為一心想玩下水上活動就問左兩間水上電單車既價。
第一間唔記得幾錢,,,我地玩個間就講價好似..300brat 30mins。
車到前...我地冇睇清楚就簽左張以為為係生死狀之類既紙!!
車到...我地坐左上去...就有人行埋黎影相(前影, 左影, 右影, 後影)(心諗咁好..會幫遊客影相留念@@)
上左去..臨出去前個1min有個死lan仔用左10秒同我3粒制(start...stop...speed)之後就放左我地出去
但我地冇咁理咁多就出左去...衝呀衝呀衝呀
期間我地4個之間有輕微碰撞...30mins過左就有人出黎叫我地
我地埋到岸..就俾幾個人叫住(d人既面色唔同晒...好似爭佢幾十萬咁)
之後佢地就叫黎呢到睇個到睇話我地撞爛左佢地架車要我地賠錢
我地仲未知驚..以為佢地好易搞就話賠4000brat for 4個人
佢地話唔得..話爛晒wor (但明明就係甩左d漆only,,,,最搞笑係..我地出去前就見到佢地係到噴漆補色囉!!!)
總之擾攘左陣我地就問..咁你想要幾多!!!
佢地寫出黎..真係俾佢地嚇死!!!要我地賠十幾萬囉!!!佢地都on 99架!!
佢地話佢地有相有證據(我地以為好心幫遊客影既相同諗多左既生死狀紙==''其實係話爛左會賠錢既紙)
之間我地不斷話我地冇...佢地係咁鬧我地...我地報晒警(但d警係廢到無朋友既..小佢)..打左返黎入境處...領事館!!!
但都係冇人幫我地囉....個個moment真係勁無助...由下午4點幾搞到夜晚9點幾..我地覺得賠唔出錢就唔洗走..到最尾講掂數係賠7萬brat!!!!
因為已經身心疲倦..就屈服賠左。
酒店拎錢拎card!!!
我人生第一次泰國之旅咁就俾班仆街搞死左!!!!!仲有班仆街有句金句就係'''You think you will win?? NO,,you will not...this is Thailand!!!
真係O晒咀啦!!!

所以各位自由人...去邊都好!!!有d野真係要睇清睇楚唔好亂咁簽!!!
不過件事都有人幫下手,,不過作用唔大..anyway 都要多謝佢地!!

作者: jack456    時間: 2011-5-31 17:05

作者: longraa    時間: 2011-6-21 11:16
没有图片不是很精彩
作者: liu1980428    時間: 2011-6-30 18:56
无聊的帖子
作者: jjh920    時間: 2011-8-12 20:36

作者: clerk_joe    時間: 2011-9-25 08:31
估计男人最应该去的就是芭提雅了吧。
作者: 183414314    時間: 2011-10-20 14:08
芭提雅没有警察的,都是黑帮控制!楼主还是多小心,集体活动!
作者: ciximan    時間: 2011-10-20 14:45
粤语看不懂啊
作者: czr198151    時間: 2011-11-3 11:07
表示真的看不懂 这个是繁体字吗 干嘛不用简体的写啊
作者: 甘草    時間: 2011-12-8 08:30
外出旅游要小心

歡迎光臨 比思論壇 (http://108.170.5.77/) Powered by Discuz! X2.5